2014. július 21.

CHILI DZSEM


Húsok mellé kiváló, isteni finom és szerintem gyönyörűséges a színe is.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, csak a kezünket kell kímélni, hogy a chili szét ne marja. Nem húztam kesztyűt, így alaposan megbizsergette az újaimat, de szerintem kifejezetten jót tett a vérkeringésemnek :)

Hozzávalók

2 kápia paprika
2 piros kaliforniai paprika 
8 piros chili paprika
8-10 dkg cukor
3 e.k. almaecet
1 ág friss rozmaring
2 szál oregánó
2 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 k.k só
1 k.k. füstölt paprika
3 dl. víz
1/2 adag dzsemfix


Elkészítés

A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk apró kockákra.
A chili paprikákat magozzuk ki és szintén kockázzuk fel.
Tegyük egy lábasba, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ízesítőket és főzzük 10 percig,
Turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre.
Kóstoljuk meg, ha kell, akkor fűszerezzük még.
Adjuk hozzá a mennyiségnek megfelelő dzsemfixet, forraljuk vele össze, majd tegyük sterilizált üvegekbe, állítsuk fejtetőre pár percre.
Nekem 2 kisebb üveg és egy tálkányi lett ebből a mennyiségből.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat