svéd puncsrolád |
Megint blogkóstoltam. Ági a Tetovált lány konyhájából Ildi Kokkit sorsolta nekem, akinél szinte elvesztem a rengeteg csodás édesség között. Ebben a melegben sütni nem volt kedvem, de emlékeztem erre a remek receptre- ami nem kívánt sütőt- és egy ideje már terveim között szerepelt az elkészítése. Így eljött a megfelelő pillanat a kivitelezésre.
Az IKEA-ban zöld színben kapható, de én úgy gondoltam tökéletes lesz piros és natúr színben is, mivel csak ilyen marcipánom volt itthon.
Egy jó tanács, hogy 30 fok feletti kánikulában kerüljük a csokizást, jobban járunk! Hiába hűtöttem le, ahogy kivettem a hűtőből és próbáltam a fotózáshoz elrendezni, máris maszatoltam vele, pedig olyan szépre sikeredtek, sajnos a képeken ez már nem látszik.
Jó kis recept, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és sokkal finomabb, mint a boltokban kapható változat.
Eredeti recept ITT olvasható.
A recept hozzávalói
2 tojásból piskóta
2 tojás
2 e.k. cukor
2 e.k. liszt
2 e.k. víz
1 csipet szódabikarbóna
2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 k.k. vaníliapaszta
2 e.k. darált háztartási keksz
20 dkg marcipán
10 dkg étcsokoládé
A sütemény elkészítése
Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük kifehéredésig, közben adjuk hozzá a 2 kanál hideg vizet. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy csipet szódabikarbónával. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk egy tálba.
Töltelék.
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a széttépkedett piskótát.
Nekem nagyon lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 e.k. darált háztartási kekszet.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és kevés porcukorral nyújtsuk vékonyra (2 folpack között a legegyszerűbb).
A lehűlt masszából sodorjunk, 1-1,5 cm vastag kukacokat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.
A beburkolt rudakat vágjuk egyforma nagyságú darabokra.
Nem árt, megint hűteni.
Olvasszunk fel csokoládét vízgőz felett és mártsuk bele a a roládok egyik végét, hagyjuk megszilárdulni a csokoládét és a másik végüket is mártsuk csokiba.
Szilikonos zsírpapíron hagyjuk megkötni, de a hűtőbe téve 3 perc alatt megtörténik.
Köszönöm a receptet Ildikónak, nagyon finom volt :)
Jó kis recept, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és sokkal finomabb, mint a boltokban kapható változat.
Eredeti recept ITT olvasható.
A recept hozzávalói
2 tojásból piskóta
2 tojás
2 e.k. cukor
2 e.k. liszt
2 e.k. víz
1 csipet szódabikarbóna
2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 k.k. vaníliapaszta
2 e.k. darált háztartási keksz
20 dkg marcipán
10 dkg étcsokoládé
A sütemény elkészítése
Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük kifehéredésig, közben adjuk hozzá a 2 kanál hideg vizet. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy csipet szódabikarbónával. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk egy tálba.
Töltelék.
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a széttépkedett piskótát.
Nekem nagyon lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 e.k. darált háztartási kekszet.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és kevés porcukorral nyújtsuk vékonyra (2 folpack között a legegyszerűbb).
A lehűlt masszából sodorjunk, 1-1,5 cm vastag kukacokat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.
A beburkolt rudakat vágjuk egyforma nagyságú darabokra.
Nem árt, megint hűteni.
Olvasszunk fel csokoládét vízgőz felett és mártsuk bele a a roládok egyik végét, hagyjuk megszilárdulni a csokoládét és a másik végüket is mártsuk csokiba.
Szilikonos zsírpapíron hagyjuk megkötni, de a hűtőbe téve 3 perc alatt megtörténik.
Köszönöm a receptet Ildikónak, nagyon finom volt :)
Nagyon is látszik a képeken, hogy milyen szépek és milyen finomak! :) Jó választás! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka :)
TörlésMilyen szépségeket készítettél! Vagyis inkább így mondom: szépséges finomságokat:-)
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi, csak sajnálom, hogy összemaszatoltam őket a csokival .
TörlésKarácsonykor zöldben láttam. Nagyon finom süti lehet! El is tettem a receptjét, hamarosan megkóstolom. Nagyon guszta és dekoratív.
VálaszTörlésIgen, eredetileg zöld a színe, de nálam kicsit átalakult :) Érdemes tenni vele egy próbát, ízlett mindenkinek :)
TörlésAbszolút megértelek, ezt már én is kóstoltam Ildinél, szerelem volt első - és második :-))) - látásra is!
VálaszTörlésEzt már többen megkóstoltuk, emlékszem ám a te szép rózsaszín roládjaidra :)
Törlés