2014. július 27.

ROPOGÓS CSIRKECSÍKOK ZÖLD FŰSZERES ÚJBURGONYÁVAL ÉS CHILI DZSEMMEL

Ropogós csirkemell csíkok újburgonyával és chili dzsemmel

Egyszerűen finom és ennyi. Szeretjük a rántott dolgokat, de gyűlölöm a panírozást, ezért mindig kitalálok valamit helyette. Most a tampurához hasonló bunda került a csirkére, ami a világ legegyszerűbb és legolcsóbb masszája. A végeredmény igazán jóra sikeredett-kívül ropogós belül pihe puha zamatos husika.

Hozzávalók

1 nagyobb csirkemellfilé
bors

Bunda

liszt (fél csésze)
jéghideg ásványvíz (1 csésze)
étkezési keményítő (2 evőkanál)
1/2 t.k. sütőpor
picike Cayenne bors
Olaj a sütéshez

Burgonya

1 kg apró újburgonya (parázs)
1 csokor petrezselyem
1-2 ág friss rozmaring
4-5 zsályalevél
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. szárított oregánó
3-4 e.k. olíva



Elkészítés

A húst készítsük elő, vastagabb csíkokra vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
Egy tálba öntsük a lisztet, sót, sütőport és keményítőt majd öntsük fel jéghideg szénsavas ásványvízzel. Nem mértem ki pontosan a mennyiségeket, tehát nem kell szentírásnak venni a leírtakat - de a palacsintatésztától hígabb tésztát kell kapjunk és nem kell nagyon kidolgozni. 
Ízesítsük Cayenne borssal, de ez elhagyható.
Forrósítsunk olajat és a csíkokat mártsuk a masszába és süssük ki aranybarnára. (akkor jó a massza, ha szépen bevonja a húst)
Az apró burgonyát mossuk meg(ha van közte nagyobb, azt vágjuk ketté).
Tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, öntsük rá az olívát, sózzuk meg és adjuk hozzá az oregánót. Fedjük le és hagyjuk puhulni. 15 perc elteltével mehet hozzá az összes felaprított zöld fűszer, reszelt fokhagyma és nagy lángon pirítsuk össze.
Chil dzsemmel tálaljuk.








   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...