2014. július 21.

CHILI DZSEM


Húsok mellé kiváló, isteni finom és szerintem gyönyörűséges a színe is.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, csak a kezünket kell kímélni, hogy a chili szét ne marja. Nem húztam kesztyűt, így alaposan megbizsergette az újaimat, de szerintem kifejezetten jót tett a vérkeringésemnek :)

Hozzávalók

2 kápia paprika
2 piros kaliforniai paprika 
8 piros chili paprika
8-10 dkg cukor
3 e.k. almaecet
1 ág friss rozmaring
2 szál oregánó
2 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 k.k só
1 k.k. füstölt paprika
3 dl. víz
1/2 adag dzsemfix


Elkészítés

A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk apró kockákra.
A chili paprikákat magozzuk ki és szintén kockázzuk fel.
Tegyük egy lábasba, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ízesítőket és főzzük 10 percig,
Turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre.
Kóstoljuk meg, ha kell, akkor fűszerezzük még.
Adjuk hozzá a mennyiségnek megfelelő dzsemfixet, forraljuk vele össze, majd tegyük sterilizált üvegekbe, állítsuk fejtetőre pár percre.
Nekem 2 kisebb üveg és egy tálkányi lett ebből a mennyiségből.





8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és olyan jól hangzik a fűszerezése is, csoda fincsi lehet! :) A családban a fiúk nálunk is nagyon díjaznák! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka :) A színétől én is odáig vagyok :)

      Törlés
  2. Ezt (sem) hagyhatom ki! Bármilyen válogatósak, a csípőset szeretik a gyerkőcök. Meg mi nagyok is:-) És még látványnak sem semmi!
    Kezünk, kezünk, csak a szemünk meg ne viszkessen közben:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szemet nem jó dörzsölgetni a chilis kezünkkel, vagy ki tudja. A múltkor láttam a tévében egy gasztro műsort és ott egy olyan versenyt mutattak, hogy chilit dörzsöltek az emberek a szemükbe - hát nem is tudom :)

      Törlés
  3. Nincs füstölt paprikám. Tegyek helyette egyszerű piros paprikát, vagy nem gond,ha kihagyom?
    Ez egyébként nagyon jól néz ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon fog ízleni. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen! Inkább ne tegyél bele pirospaprikát. A füstöltet csak a kissé füstös íz miatt adtam hozzá, de nem volt igazán intenzív, inkább hagyd ki, nagyon finom lesz nélküle is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...