2014. augusztus 29.

PISZTRÁNG DIÓVAL ÉS BACON-NEL

töltött pisztráng

Valami isteni volt, de sietség miatt nem tudtam rendesen befotózni. 
Néha kell egy kis változatosság és érdemes kísérletezni. A szokásos tölteléket- citrom, vaj, zöld fűszerek...teljesen lecseréltem ropogós bacon és lepirított durvára vágott dió került a pisztrángba. 
Én teljesen odáig voltam a végeredményért, de sajnos nem volt mindenki ilyen lelkes, de azért elfogyott.

Hozzávalók

2 db pisztráng 25 dekásak
1 nagy marék dióbél
6 dkg bacon
1 lila sonkahagyma
1 k.k. chili
bors
1/2 csokor petrezselyem
friss oregánó
pár karika citrom
2 gerezd fokhagyma
extra szűz olíva


Elkészítés

A halacskákat kívül belül sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben kevés olíva segítségével pirítsuk ropogósra a felkockázott bacont.
Amikor kész, szedjük papírtörlőre.
A dióbelet is tegyük a serpenyőbe, pirítsuk, majd ezt is tegyük félre.
A sonkahagymát vágjuk finomra és fonnyasszuk meg szintén a serpenyőben. Amikor kész, adjuk hozzá a bacont és a diót. Sózzuk, borsozzuk, kevés chili-vel adjuk meg a zamatát és durvára vágott petrezselymet és friss oregánót is keverjünk hozzá, ekkor már zárjuk el a tüzet.
A halacskákat töltsük meg ezzel a finom töltelékkel, tegyük egy hőálló edénybe, locsoljuk meg olívával, 2 gerezd durvára vágott fokhagymát szórjunk rá és pár karika citrommal koronázzuk meg.
Alufóliával gondosan zárjuk le és előmelegített forró sütőben  (180 fok) 15 percig süssük, majd fólia nélkül 5 percet pirítsuk 210 fok.
Nálunk apró kockára vágott sült krumpli és a kimaradt töltelék került mellé köretnek. 
Fogyasztás előtt citromot facsarjunk rá.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat