mustárban pácolt sertésszűz |
Imádom a sertésszüzet! Mindig jó vastagra hagyom, olyan steak - jellegűnek. Puha, omlós, szaftos a végeredmény, egyszerűen tökéletes. Általában egy bacon szeletbe tekerem, de ezt a lehetőséget most átadtam a spárgának. Mennyei ebéd volt :)
Hozzávalók
fejenként 2 vaskos szelet sertésszűz
páchoz
dijoni mustár
olíva
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. durvára vágott tarka bors
rozmaringágak
1 köteg spárga
6 dkg szeletelt bacon
1 kg kifliburgonya
hideg víz
ecet
édesítő
só
dresszing
1 nagy doboz tejföl
1,5 dl sűrű majonéz
2 k.k. dijoni mustár
1/2 k.k. fehér bors
1 e.k. nyírfacukor (v. cukor)
1/2 dl száraz fehérbor
pici só
1 nagy csokor snidling
Elkészítés
A húst pácoljuk be. Kenjük be vékonyan a dijoni mustárral, szórjuk meg durvára vágott tarka borssal, hintsük meg vékonyra szeletelt fokhagymakarikákkal, öntsük fel étolajjal, tegyünk mellé 1-2 rozmaringágat és a hűtőben pihentessük 1-2 napig. Tehát érdemes előre gondolkozni ennél az ételnél.
A burgonyát főzzük meg sós vízben. A megfőtt burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk még melegen salátalébe. A salátalevet ecet, víz és édesítő keverékéből állítsuk össze ízlésünknek megfelelően. Ebben a lében hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a dresszinget. A majonézt keverjük el egy nagy pohár tejföllel, ízesítsük, pici sóval, borssal, édesítővel, dijoni mustárral és kevés fehérborral. Keverjük el egyenletesen, majd egy csokor friss snidlinget vágjunk nagyon apróra és keverjük a dresszinghez.
A bepácolt húsokat vegyük ki az olajból, sózzuk meg, hintsük meg rozmaringgal és egy forró serpenyőben minden oldalát süssük meg, majd tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre.
A spárgát 5-6 darabonként bugyoláljuk 1-1 csík baconbe, szórjuk meg kevés rozmaringgal, és forró serpenyőben süssük addig, hogy ropogós legyen a bacon. Én most alaposan megsütöttem a spárgát, mert a gyerek csak így eszi meg, de szerintem 2 perc hőkezelés elegendő neki, ha zsenge.
Nagyon finom, jó étvágyat :)
A húst pácoljuk be. Kenjük be vékonyan a dijoni mustárral, szórjuk meg durvára vágott tarka borssal, hintsük meg vékonyra szeletelt fokhagymakarikákkal, öntsük fel étolajjal, tegyünk mellé 1-2 rozmaringágat és a hűtőben pihentessük 1-2 napig. Tehát érdemes előre gondolkozni ennél az ételnél.
A burgonyát főzzük meg sós vízben. A megfőtt burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk még melegen salátalébe. A salátalevet ecet, víz és édesítő keverékéből állítsuk össze ízlésünknek megfelelően. Ebben a lében hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a dresszinget. A majonézt keverjük el egy nagy pohár tejföllel, ízesítsük, pici sóval, borssal, édesítővel, dijoni mustárral és kevés fehérborral. Keverjük el egyenletesen, majd egy csokor friss snidlinget vágjunk nagyon apróra és keverjük a dresszinghez.
A bepácolt húsokat vegyük ki az olajból, sózzuk meg, hintsük meg rozmaringgal és egy forró serpenyőben minden oldalát süssük meg, majd tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre.
A spárgát 5-6 darabonként bugyoláljuk 1-1 csík baconbe, szórjuk meg kevés rozmaringgal, és forró serpenyőben süssük addig, hogy ropogós legyen a bacon. Én most alaposan megsütöttem a spárgát, mert a gyerek csak így eszi meg, de szerintem 2 perc hőkezelés elegendő neki, ha zsenge.
Nagyon finom, jó étvágyat :)
Csodás tálalás, nagyon finomat főztél-sütöttél! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka :)
TörlésHű, de guszta! Szeretjük a szűzérmét, olyan finom és különleges hús fajta... Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm Kriszta :)
Törlés