2014. május 16.

BODZAFAGYLALT EPERREL

bodzafagylalt

 Először is köszönöm a receptet Sherpa konyhája szerzőjének Gallov Andi barátnőmnek.
Bodzafagyira fájt a fogam, de fogalmam sem volt arról, hogyan kezdjek hozzá, de Andi azonnal a segítségemre sietett és bepöntyögte nekem a jól bevált receptjét, ami közben már az ő blogján is megjelent.
Nagyon finom, krémes, savanykás a fagyi, főleg eperrel és egy kis mentával felturbózva.

Hozzávalók

15 bodzavirág
0,5 l. joghurt
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom
6 tojássárgája
1 öntet bodzaszörp
2 mentalevél
eper és menta a tálaláshoz


Elkészítés

A joghurtot tegyük egy sűrű szövésű anyagba és csepegtessük le.
A tejszínt öntsük egy edénybe. 
A citrom héját vékonyan hámozzuk le és adjuk a tejszínhez.
A tejszínt a citromhéjjal és a cukor felével forraljuk fel, majd zárjuk el a tüzet és tegyük bele a bodzavirágokat. 
Legalább pár órát, ha lehet egy éjszakát is hagyhatjuk ázni a virágokat.
A 6 tojássárgáját a cukor másik felével keverjük habosra.
A tejszínt megint forraljuk fel, 2 mentalevelet dobhatunk hozzá, majd forrás után szűrjük le. 
Adjuk hozzá a bodzaszörpöt és hőkiegyenlítéssel a cukorral felvert tojásokat, majd facsarjuk bele a citromlevét.
Lassú tűzön főzzük krémesre, majd hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni és keverjük hozzá a lecsepegtetett joghurtot.
Akinek van fagylaltgépe öntse bele és készítse el a fagyit.
Akinek nincs, az öntse egy műanyag tálba, tegye a fagyasztóba és fél óránként alaposan kevergesse meg.
Tálaláskor eperkarikákkal és mentalevéllel turbózzuk fel.

Tipp: Fagyasztás előtt adhatunk hozzá felkockázott epret és így epres bodzafagylaltot kapunk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...