posírozott lazac |
Egyszerű, gyors, látványos, kímélő és még finom is. Mi kell még a boldogsághoz?Sajnos ezt is borongós, esős napon fotóztam, így nem igazán jó a kép minősége, de azért remélem visszaad valamennyit a látványból.
Hozzávalók
20-25 dkg-os lazac steak fejenként
Főzőlé
3 babér
1 chili
7 egész bors
1 citrom leve
1 t.k. só
1 t.k. füstölt paprika
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
víz
Kéreg
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
pár zsályalevél
kevés rozmaring
1 evőkanál méz
pár csepp citrom
1 brokkoli
Elkészítés
Készítsük el a páclevet, tegyünk bele minden hozzávalót és forraljuk össze. Annyi vizet tegyünk az edénybe, hogy ellepje a lazacokat.
Amikor összeforrt, vegyük kicsire a lángot. Az a lényeg, hogy csak gyöngyözzön a víz. Ekkor helyezzük a fazékba a halacskákat és hagyjuk benne legalább 10 percig, majd óvatosan vegyük ki.
Ekkor több dolgot tehetünk: lehúzzuk a bőrét, nem húzzuk le a bőrét vagy felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt és amikor már füstöl beletesszük a lazacot a bőrös felével és 1,5 perc alatt ropogósra pirítjuk.
A zöldeket (mindenki variálja kedvére) aprítsuk fel egy éles késsel, annyira amennyire csak tudjuk, keverjük el kevés mézzel és pár csepp citromlével és ezzel a szép zöld masszával bekenjük a lazacok tetejét.
A brokkolit szedjük rózsáira és lobogó sós vízben, amihez adtunk pár gerezd fokhagymát is főzzük meg, de csak fog-keményre. Örüljünk rá borsot, csepegtessük meg kevés citrommal és kínáljuk a lazac mellé.
Lazac és brokkoli, ebben a melegben nem is kell több.... :-)))
VálaszTörlésIgaz, de egy kis eper desszertnek jár utána :)
Törlés