mandulás mascarponés pohárkrém |
Az előző bejegyzésben szereplő tiramisuhoz (direkt) túl sok krémet készítettem, mivel annyira finom volt. Így két legyet ütöttem egy csapásra, született pohárkrém is. Választanom kéne a tiramisu és a krém között, nagyon nagy bajban lennék, nem tudnék. Egyszerűen tökéletes, ki kell próbálni. Igazából 1 alapanyagot cseréltem fel és megváltoztattam a tálalást, viszont egy teljesen más jellegű desszertet kapta. Természetesen ízében hasonló, csak ez jóval mandulásabb, viszont textúráját tekintve ez jóval izgalmasabb lett az omlós, ropogós Amaretti kekszeknek köszönhetően.
Hozzávalók
25 dkg mascarpone
15 dkg krémtúró
1,5 dl habtejszín
2 evőkanál nyírfacukor (lehet édesebbre is)
1 dl Amaretto likőr
10 dkg Amaretti keksz
10 dkg marcipán
pár szem eper
Elkészítés
A tejszínt verjük kemény habbá egy kevés habfixálóval. A mascarponét keverjük krémesre a krémtúróval és a porított nyírfacukorral, majd forgassuk hozzá a tejszínhabot.
A marcipánból gyúrjunk borsnyi golyócskákat.
A keksz egy részét morzsoljuk a poharak aljára, kanalazzunk rá krémet. A krémre locsoljunk kevés Amaretto likőrt és szórjuk meg a marcipánból készült golyócskákkal, majd megint morzsoljunk kekszet, amit beborítunk a krémmel, locsolunk likőrrel és szórjuk meg a golyócskákkal. Ezt a folyamatot ismételgessük addig, amíg tele lesz a poharunk.
A tetejére morzsolt keksz és marcipángolyók kerülnek, amit egész keksszel és pár szem eperrel díszítünk.
Mennyei :)
25 dkg mascarpone
15 dkg krémtúró
1,5 dl habtejszín
2 evőkanál nyírfacukor (lehet édesebbre is)
1 dl Amaretto likőr
10 dkg Amaretti keksz
10 dkg marcipán
pár szem eper
Elkészítés
A tejszínt verjük kemény habbá egy kevés habfixálóval. A mascarponét keverjük krémesre a krémtúróval és a porított nyírfacukorral, majd forgassuk hozzá a tejszínhabot.
A marcipánból gyúrjunk borsnyi golyócskákat.
A keksz egy részét morzsoljuk a poharak aljára, kanalazzunk rá krémet. A krémre locsoljunk kevés Amaretto likőrt és szórjuk meg a marcipánból készült golyócskákkal, majd megint morzsoljunk kekszet, amit beborítunk a krémmel, locsolunk likőrrel és szórjuk meg a golyócskákkal. Ezt a folyamatot ismételgessük addig, amíg tele lesz a poharunk.
A tetejére morzsolt keksz és marcipángolyók kerülnek, amit egész keksszel és pár szem eperrel díszítünk.
Mennyei :)
Olyat lehet, hogy a fotókon látható mindkét adagot kérem?:)
VálaszTörlésNaná, hogy lehet :)
TörlésSzabad ezt csinálni a födi halandóval?........hááát nyalom a monitort hallod-e :)
VálaszTörlésEzen most nem csodálkozom :) Na, ezt a képet most elképzeltem és nagyon röhögök :)
TörlésMaradt még a krémből? Kíváncsi vagyok, milyen csodát varázsolsz még belőle:-) Nem semmi látványnak sem, amit alkottál, hát még kanalazni milyen élvezet lehet...
VálaszTörlésSajnos már nincs a krémből, de sürgősen pótolni fogom ezt a hiányosságot:) Köszi Gerdi :)
TörlésBűnözés felső fokon!!! :)) Megkérdezhetem, hogy krémtúrón mit értesz, a békebeli, lapos dobozos vaníliásat vagy ez a natúr túró egy változata?
VálaszTörlésNem azt a békebelit, de natúr. Én véletlenül vettem egy kerek dobozos, zöld tetejű, bio krémtúrót. Krémes és sűrű, nem folyós. Nem emlékszem a nevére, de drága volt és német. Ezért inkább a multik sajtpultjaiban kimérve vásárolható, sűrű krémsajt jó hozzá, vagy rendes tehéntúróból készítesz( kevés tejföllel krémesre turmixolod.). Mondjuk a pohárkrémhez nem fontos a tartás, ezért a békebelivel lehet tenni egy próbát, a tiramisuhoz biztos, hogy nem jó.
TörlésImádom a marcipánt és a marcipános desszerteket, ezt a pohárkrémet is nagyon tudnám szeretni! :) Nagggggggggggggyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka :) Ez a krém így ahogy van, tényleg tökéletesre sikeredett :)
Törlés