2014. május 13.

MASCARPONÉS POHÁRKRÉM AMARATTO LIKŐRREL ÉS AMARETTI KEKSZEKKEL

mandulás mascarponés pohárkrém

Az előző bejegyzésben szereplő tiramisuhoz (direkt) túl sok krémet készítettem, mivel annyira finom volt. Így két legyet ütöttem egy csapásra, született pohárkrém is. Választanom kéne a tiramisu és a krém között, nagyon nagy bajban lennék, nem tudnék. Egyszerűen tökéletes, ki kell próbálni. Igazából 1 alapanyagot cseréltem fel és megváltoztattam a tálalást, viszont egy teljesen más jellegű desszertet kapta. Természetesen ízében hasonló, csak ez jóval mandulásabb, viszont textúráját tekintve ez jóval izgalmasabb lett az omlós, ropogós Amaretti kekszeknek köszönhetően.

Hozzávalók

25 dkg mascarpone
15 dkg krémtúró
1,5 dl habtejszín
2 evőkanál nyírfacukor (lehet édesebbre is)
1 dl Amaretto likőr
10 dkg Amaretti keksz
10 dkg marcipán
pár szem eper


 Elkészítés

A tejszínt verjük kemény habbá egy kevés habfixálóval. A mascarponét keverjük krémesre a krémtúróval és a porított nyírfacukorral, majd forgassuk hozzá a tejszínhabot.
A marcipánból gyúrjunk borsnyi golyócskákat.
A keksz egy részét  morzsoljuk a poharak aljára, kanalazzunk rá krémet. A krémre locsoljunk kevés Amaretto likőrt és szórjuk meg a marcipánból készült golyócskákkal, majd megint morzsoljunk kekszet, amit beborítunk a krémmel, locsolunk likőrrel és szórjuk meg a golyócskákkal. Ezt a folyamatot ismételgessük addig, amíg tele lesz a poharunk.
A tetejére morzsolt keksz és marcipángolyók kerülnek, amit egész keksszel és pár szem eperrel díszítünk.
Mennyei :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...