2012. március 17.

GOMBÁS TOJÁS ARAB LEPÉNYBEN

Gombás tojás arab lepényben tálalva

Itt a hétvége,ragyogóan süt a Nap,csicseregnek a madarak.Senki sem siet sehova,időnk, mint a tenger. Nosza! Készítsünk reggelit.

Hozzávalók

25 dkg gomba
1 fej v.hagyma
1 cs. friss petrezselyem
4 db. tojás
só,bors,oregánó
1 cs.arab kenyér
1/4 ü .baby paprika


Arab lepényt elég sok helyen lehet már kapni.Én mindig veszek 4-5 csomaggal és a mélyhűtőben tartom.Mikor szükségem van rá,kiveszem és 30 perc alatt kienged,mivel igen vékonykák a lepénykék,gázlángon pár másodperc alatt megforgatom és friss,puha és meleg lesz,azonnal fogyasztható.Rengeteg ételt feldobhatunk vele, ha ebben tálaljuk.
Persze az a legjobb, ha saját magunk készítjük el, de ez a fajta tényleg finom. 

A másik finomság ez a török baby paprika. Enyhén , csípős, ropogós, igazán ízletes, remekül illik ehhez az ételhez.A Magyar utcába van 1 török hentes nála szoktam vásárolni millió-egy más finomsággal egyetemben.

Elkészítés

A hagymát megtisztítom,apró kockákra vágom és 1 evőkanál olíván megdinsztelem.Szárított oregánóm van itthon, ezért én ezt már a hagymára rászórom és együtt dinsztelem, hogy jól kiengedje az aromáját.
Majd a gombát és az apróra vágott paradicsomot ,sót,borsot is hozzáadom, és kevés petrezselymet.


Mikor a gomba elfőtte a levét,akkor teszek még hozzá bőséggel petrezselymet,majd ráöntöm a tojásokat.


Még mindig teszek hozzá petrezselymet ,jól elkeverem és tálalom az éhezőknek.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat