2012. március 22.

GÖRÖG TEPSIS PULYKA CSERÉPEDÉNYBEN SÜTVE

Görög tepsis pulyka


Ez egy igazi ízorgia. Rengeteg zamatos zöldség és fűszer egyvelege. Nem lehet vele hibázni, mindenki imádja, ha már kóstolta. A zöldségeket szabadon variálhatja mindenki, nálam a most leírt variáció a befutó.


Hozzávalók

1 kg főtt burgonya
40 dkg pulyka mell
1 sárgarépa
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg gomba
1 db. kisebb padlizsán
1 cs. újhagyma v. póré
2 db paradicsom
1 db. piros kaliforniai paprika
1 db. tv paprika
15 db. olajbogyó
3 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 k.k.só
1-2 k.k.oregánó, bazsalikom
1 k.k chili
bors
10 dkg Feta

Elkészítés

A burgonyát héjastul főzzük meg. A pulykát kockázzuk fel. Az összes zöldséget csíkozzuk, kockázzuk, ahogy tetszik. Én elég rusztikus darabokra aprítom, kivéve a sárgarépát, mert az nehezebben puhul, mint a többi zöldség.
Egy hatalmas edényben-én wokkot választottam- kevés olíván kezdjük el sütni a húst. Mikor kissé átpirult adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket. A főtt krumplit karikázzuk fel, majd 5 perc elteltével adjuk a zöldségekhez. Óvatosan keverjük meg, és öntsük fel a tejszínnel.Forraljuk pár percig, hogy kicsit besűrűsödjön.Vegyünk elő egy hőálló edényt, szedjük át a ragut, tetejét pakoljuk meg Feta sajttal és 200 fokon pirítsuk  meg a sütőben.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...