Az egyik nagy kedvenc.
Taandori masalás csirke basmati rizzsel |
A csirkét előző nap be kell pácolni, mert akkor lesz igazán puha és jó ízű.
Hozzávalók
2 db.filézett csirkemell
1 tejföl
2 e.k.tandoori masala
1 k.k.chili por
2 gerezd fokhagyma
2 k.k.őrölt mustármag
Rizs
2 csésze Basmati rizs
4 csésze víz
2 e.k spenót por
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés
A csirke melleket hosszú csíkokra vágjuk (2 cm széles).Egy tálban összekeverjük a tejfölt, chilit, őrölt mustármagot és a masalát a zúzott fokhagymával. Mikor megkaptuk a szép piros pácunkat a csirke csíkokat beletunkoljuk, lefedjük és 1 napra a hűtőbe helyezzük.
Másnap 1 teflon serpenyőben kevéske olajon, vagy rostlapon pár perc alatt megsütjük.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, felöntjük apránként a vízzel, közben hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, lefedjük és puhára főzzük.
Mi szívesen fogyasztunk hozzá friss kevert salátát, de nélküle is tökéletes fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése