2012. március 12.

TANDOORI MASALÁS CSIRKE,SPENÓTOS RIZZSEL

Az egyik nagy kedvenc.

Taandori masalás csirke basmati rizzsel
A csirkét előző nap be kell pácolni, mert akkor lesz igazán puha és jó ízű.



Hozzávalók 
fűszerei

2 db.filézett csirkemell
1 tejföl
2 e.k.tandoori masala
1 k.k.chili por
2 gerezd fokhagyma
2 k.k.őrölt mustármag


Rizs

2 csésze Basmati rizs
4 csésze víz
2 e.k spenót por
2 gerezd fokhagyma







Elkészítés

A csirke melleket hosszú csíkokra vágjuk (2 cm széles).Egy tálban összekeverjük a tejfölt, chilit, őrölt mustármagot és a masalát a zúzott fokhagymával. Mikor megkaptuk a szép piros pácunkat a csirke csíkokat beletunkoljuk, lefedjük és 1 napra a hűtőbe helyezzük.
Másnap 1 teflon serpenyőben kevéske olajon, vagy rostlapon pár perc alatt megsütjük.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, felöntjük apránként a vízzel, közben hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, lefedjük és puhára főzzük.
Mi szívesen fogyasztunk hozzá friss kevert salátát, de nélküle is tökéletes fogás.
A másik nagyon finom körete a juhtúrós serpenyős burgonya, így viszont nagyon laktató, de isteni ízorgia. Szerintem egy hideg, piit édeskésen elkészített majonézes burgonya remek kiegészítője, mivel a savanykás csípősség remekül párosul a savanykás édessel, a hideg a meleggel.

Pácban




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat