Hozzávalók
1/2 kg burgonya
10 dkg finomliszt
1 dl. tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1 e.k. olaj
1 k.k. cukor
1 e.k. só
bors ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyát főzzük meg jó puhára, tisztítsuk, és még melegen törjük szét, és dolgozzuk össze a hozzávalókkal. Én szeretem, ha marad benne pár nagyobb burgonya darab. Az összegyúrt cipót pihentessük 1 órát. Tegyük lisztezett deszkára, lapogassuk simára kb.1 cm vastagra, nagy karikákat szaggassunk belőle, amiket a tenyerünkkel szétlapítunk.Forró olajban pár perc alatt készre sütjük.
Magában is fogyasztható, de én készítettem hozzá
újhagymás tartárt (kencék címke alatt olvasható) és azzal kenegettük meg.1 friss, kevert saláta is remek választás mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése