2012. március 15.

KRUMPLI PAPRIKÁS

Krumpli paprikás


Ez aztán egy nagyon egyszerű valami.Azért írom,hogy valami,mivel nem paprikás krumpli,nem is krumplifőzelék, hanem a két dolog között lévő étel.Gyakran készítem,mivel a gyerek imádja.


Hozzávalók

1 kg burgonya
2 nagy fej v.hagyma
3 pár virsli
1 szál száraz kolbász
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só,bors,kömény, majoránna,piros paprika
1 tejföl
1 tv. paprika
2 db paradicsom



Elkészítés

Megtisztítjuk a zöldségeket
A hozzávalókat felaprítjuk.


A v. hagymát kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a kolbászt,mikor engedi a zsírját,hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, majd a burgonyát.Megszórjuk piros paprikával, felengedjük annyi vízzel,hogy ellepje.Mikor forrni kezd a fűszereket is hozzáadjuk.Lefedjük és 20-25 percig puhítjuk.
Majd kivesszük a krumpli 1/3-át és villával pépesítjük.



A péphez hozzákeverjük a tejfölt,majd kiveszünk a fazékból kevés levet, ezt is hozzáadjuk, összekeverjük és az egészet visszaöntjük a fazékba.Ezzel sűrítettük a levet. (csak egészségesen!) Végül a virslit beletesszük és 2 percig összeforraljuk, majd  tálaljuk.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat