Zöldbab főzelék egészségesen. |
Ezt a főzeléket én nagyon szeretem.Több féle módon szoktam készíteni -1 e.k. liszttel és tejföllel behabarom, -belefőzök 2 egész krumplit, mikor megpuhult leturmixolom és vele sűrítem a levét, -nem teszek hozzá burgonyát, hanem a bab 1/3-át turmixolom össze. Ezekkel a módszerekkel, 1 könnyű, hűsítő főzeléket kapok, amit nyáron jéghidegen is szívesen fogyasztok.Nem tudom elviselni a sűrű rántással készült ételeket, szinte sosem használom sűrítésre ezt a módszert.
Most a legegészségesebb változatát írom le. Ez a módszer szinte az összes főzelékre alkalmazható.
Hozzávalók
1.kg. zöldbab
1 nagy fej v.hagyma
1 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl v.joghurt
1 e.k.zsiradék
1/2 cs. petrezselyem
só, bors, pirospaprika, majoránna
Elkészítés
Jelen esetben fasírttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése