2012. március 14.

EGYSZERŰ PADLIZSÁNKRÉM

Nem szép,de finom padlizsánkrém.
Ez az egyik legegyszerűbb padlizsánkrém.Nem túl szép látvány,de finom.Zöld salátalevelekkel és friss zöld-fűszerekkel feldobhatjuk ,sajnos most nekem elfogyott a készletem.

Hozzávalók

3 közepes padlizsán
2 paradicsom (meghámozva)
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 k.k. oregánó
friss petrezselyem.
bors
olívaolaj

Elkészítés

A padlizsánokat szurkáljuk meg és süssük meg a sütőben.A paradicsomokat vágjuk be az egyik oldalán és 1 percre dobjuk lobogó forró vízbe. Vegyük ki, dobjuk hideg víz alá és könnyen húzzuk le a héjukat. A padlizsánokat is kaparjuk ki a héjukból..A paradicsomot és padlizsánt éles késsel aprítsuk össze. Tegyük tálba és adjuk hozzá a fűszereket , a zúzott fokhagymát, a citrom levét és olívaolajat. Jól keverjük össze, szórjuk meg kevés oregánóval, tegyük 1/2 órára hűtőbe, majd pirítóssal v.pitával fogyaszthatjuk is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...