2013. október 20.

A VASÁRNAPI KLASSSZIK - RÁNTOTT HÚS SAJTOS BURGONYAPÜRÉVEL

Rántott szelet sajtos burgonyapürével

Mondtam már, hogy utálok panírozni! Igen, nagyon. No de kellenek néha a rántott húsos vasárnapi  ebédek.
Egyetlen egy ok miatt osztom meg ezt a roppant egyszerű receptet, mert az utóbbi hónapban ketten érdeklődtek tőlem, hogy milyen sorrendben kell bepanírozni a húst. Így remélem kezdő konyhatündérek hasznára fog válni ez a poszt, másoknak pedig ötletet ad egy klasszikus ebéd elkészítéséhez.

Hozzávalók 

4 adag
8 szelet sertéskaraj
2 db. tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
10 dkg cheddar sajt
8 dkg vaj
2 dl meleg tejszín


Elkészítés

A hússzeleteket klopfoljuk ki szép vékonyra, sózzuk be mind a két oldalát.
Két tojást pici sóval verjünk fel.
Egy tálkába tegyünk lisztet, egy másikba zsemlemorzsát és sorakoztassuk fel sorba a tálkákat. liszt, tojás, prézli.
A szeleteket forgassuk lisztbe, rázzuk le a felesleget, majd mártsuk a tojásba és végül a morzsába .
Forró olajban süssük szép aranybarnára 2-2 perc alatt oldalanként. 
A kisült húsokat szedjük papírtörlőre. 
A burgonyát tisztítsuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. A forró burgonyát nyomkodjuk simára a burgonyatörővel és szoba-hőmérsékletű vajjal és felmelegített tejszínnel keverjük krémesre.
A sajtot reszeljük le és az elkészült pürében keverjük el.
Jó étvágyat :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat