Rántott szelet sajtos burgonyapürével |
Mondtam már, hogy utálok panírozni! Igen, nagyon. No de kellenek néha a rántott húsos vasárnapi ebédek.
Egyetlen egy ok miatt osztom meg ezt a roppant egyszerű receptet, mert az utóbbi hónapban ketten érdeklődtek tőlem, hogy milyen sorrendben kell bepanírozni a húst. Így remélem kezdő konyhatündérek hasznára fog válni ez a poszt, másoknak pedig ötletet ad egy klasszikus ebéd elkészítéséhez.
Hozzávalók
4 adag
8 szelet sertéskaraj
2 db. tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
10 dkg cheddar sajt
8 dkg vaj
2 dl meleg tejszín
Elkészítés
A hússzeleteket klopfoljuk ki szép vékonyra, sózzuk be mind a két oldalát.
Két tojást pici sóval verjünk fel.
Egy tálkába tegyünk lisztet, egy másikba zsemlemorzsát és sorakoztassuk fel sorba a tálkákat. liszt, tojás, prézli.
A szeleteket forgassuk lisztbe, rázzuk le a felesleget, majd mártsuk a tojásba és végül a morzsába .
Forró olajban süssük szép aranybarnára 2-2 perc alatt oldalanként.
A kisült húsokat szedjük papírtörlőre.
A burgonyát tisztítsuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. A forró burgonyát nyomkodjuk simára a burgonyatörővel és szoba-hőmérsékletű vajjal és felmelegített tejszínnel keverjük krémesre.
A sajtot reszeljük le és az elkészült pürében keverjük el.
Jó étvágyat :)
Klasszik, mégis nagyon finom tud ám lenni, főleg ilyen, kicsit különlegesebb körettel! :)))
VálaszTörlésFinom, bizony :) Jól is esett mindenkinek, még nekem is :)
Törlés