2013. október 26.

FÜSTÖLT LAZACOS CSIGÁK SAJTBAN ÉS VAJBAN SÜLT KELBIMBÓVAL TÁLALVA

Füstölt lazacos csigák sajtos kelbimbóval tálalva
Megint egy roppant egyszerűen elkészíthető ételt hoztam, amihez  jó barátomat a leveles tésztát hívtam segítségül. Kissé meglepő ízkombinációkkal  találkozhatunk, de a végeredmény szerintem remek lett. A sós lazac az édeskés kelbimbóval remek párost alkotott amit a mind két ételben előforduló sajt és savanykás tejföl tett teljessé.
Így együtt remek könnyű vacsi volt. Nekem nagyon bejött.

Füstölt lazacos csiga

Hozzávalók

csiga

1 csomag friss leveles tészta
10 dkg füstölt lazac
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál krémsajt (nálam Boci)
1 evőkanál ecetes torma
6 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
fekete szezámmag
1 evőkanál olvasztott vaj

kelbimbó

1/2 kg kelbimbó
10 dkg sajt
2 dkg vaj
1 kis pohár tejföl
fehér bors
Cayenne bors
2 gerezd fokhagyma
pici oregánó
víz
1 t.k. kömény


Sajtos, vajas kelbimbó

Elkészítés

A tésztát kiterítjük.
Sajtot lereszeljük egy tálkába és adunk hozzá, tejfölt, krémsajtot, tormát, borsot, aprított petrezselymet és megkenjük vele a tésztalapot.
A lazacot széttépkedjük, vagy kockázzuk és elterítjük a tejfölös szószon, majd szorosan feltekerjük.
Kevés olvasztott vajjal lekenjük és fekete szezámmagban meghempergetjük a rudat, majd éles késsel másfél centi vastag karikákra szeleteljük.
Egy lemezt leborítunk sütőpapírral és erre fektetjük a csigákat.
180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A kelbimbókat megtisztítjuk és sós, köménnyel és fokhagymával ízesített vízben 8 percet főzzük.(persze a főzési idő a méret függvénye) Az a lényeg, hogy kissé ropogós maradjon, nem szabad túlfőzni.
Egy hőálló tálkába dobáljunk felkockázott vajat, halmozzuk rá a lecsepegtetett kelbimbókat.
Szórjuk meg leheletnyi oregánóval, fehér és Cayenne borssal.
A tejfölt keverjük el egy gerezd reszelt fokhagymával, pici sóval és borssal és ezt öntsük a tetejére. Gazdagon hintsük meg reszelt sajttal és toljuk a forró 180 fokos sütőbe és addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna lesz.
A csigák mellé tálaljuk.




4 megjegyzés:

  1. Egyszer hívj meg engem is, imádnám ezt a menüt:) Sajnos a kelbimbót a gyerekeim nem szeretik, de én helyettük is megeszem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollany, téged is várlak :) Az én gyerekem is utálja a kelbimbót, neki a csiga volt a befutó :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...