Zöldborsós csirkemájragu rizstésztával |
Megint egy roppant egyszerű ételt hoztam. Gyerekkori menza egyik emléke ez az étel, ami mindig vizes és zsíros volt, szóval borzasztó. Szerintem soha senki nem ette meg. A legédesebb, hogy a mai napig ez a menzák réme, mert amikor mondtam a lányomnak, hogy mit készítettem ebédre hanyatt homlok elmenekült a konyhából, nem volt hajlandó megkóstolni, pedig finom lett egy kicsit felturbózva. Még szerencse, hogy az apja boldogan befalatozta.
Hozzávalók
1 kg csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kisebb zöldborsó konzerv
2 szem paradicsom
rengeteg bors
1 e.k. pirospaprika
1 k.k. majoránna
1 k.k. csilipehely
1/3 k.k. kömény
1 e.k. worcestershire szósz
2 e.k. olaj
1,5 dl víz
1 t.k. keményítő
1 csomag rizstészta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A hagymákat tisztítsuk meg és kockázzuk fel.
Az olajon dinszteljük meg.
A paradicsomokat szintén kockázzuk és adjuk a megdinsztelt hagymához.
A májat alaposan mossuk át, csepegtessük le, és vágjuk ketté.
Tegyük a hagymára.
Fűszerezzük paprikával, borssal, csilivel egy leheletnyi köménnyel és pirítsuk le.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Öntsük fel a keményítővel elkevert vízzel, adjuk hozzá a worcestershire szószt és reszeljük bele a fokhagymákat.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Öntsük fel a keményítővel elkevert vízzel, adjuk hozzá a worcestershire szószt és reszeljük bele a fokhagymákat.
Forraljuk 2-3 percet.
A végén keverjük el benne a felaprított petrezselyem nagy részét.
Tálaláskor szórjuk meg a maradékkal, én még egy kis csiliszósszal is meglocsoltam.
Csak akkor sózzuk meg, ha elkészült.
A tésztát dobjuk lobogó, sós vízbe 2 percre, majd öblítsük át.
Jó étvágyat :)
Csakis finom lehet, istenien néz ki! :) Nagyon tudom értékelni az ilyen gyors, egyszerű recepteket, mostanság nem jut túl sok idő a sütés-főzésre! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka :) Nem ártana egy kicsit lazítanod, mert nem vezet jóra ez a sok- sok munka. Nekem is a kedvencem az összes 15 perc alatt összedobható étel :)
VálaszTörlésMikor teszed bele a borsót? Valahogy kimaradt a receptből...
VálaszTörlésÓ, de hülye vagyok!!! Köszi, hogy szóltál. Amikor a máj már kapott egy kis színt, felöntés előtt. Ez most konzerv volt, nem kellett puhítani. Javítom :)
Törlés