Frankfurti leves |
Én ezt most 1 csapott evőkanál liszttel behabartam, de ezt is készíthetjük egészségesen, hogy mikor elkészült az 1/3 - át leturmixoljuk és azzal sűrítjük a levesünket.
1 fej közepes kelkáposzta
1 nagy fej v. hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg száraz kolbász
3 pár frankfurti virsli
2 dl. tejföl
1 e.k. liszt
majoránna, piros paprika, só, kömény, bors, pici erős
Elkészítés
Megtisztítunk mindent, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és a felkarikázott zöldségeket.Pár perc után megszórjuk paprikával, felöntjük vízzel, befűszerezzük (ne sajnáljuk a fűszereket, tegyünk bőven mindenből). Fedő alatt puhára főzzük. A virslit a fazékba borítjuk, 1 kanál lisztből a tejföllel laza habarást készítünk, ezt hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk.
(apránként forró levest adagolunk a habaráshoz, mikor elég mekeg akkor adjuk a leveshez). A petrezselyemmel megszórjuk, forraljuk még 3 percig és kész vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése