légiesen könnyű, nem túl édes, egyszerűen fantasztikus torta! Elkészíteni elég egyszerű, nem igényel nagy rutint.
Ez most nm lett a legszebb tortám, viszont az íze és állaga tökéletes. Ért egy kis baleset a készítése közben, nagyon siettem, szinte kapkodtam, figyelmetlen voltam és a sütöm ajtaja szétesett és a lábamra zuhant. A fájdalomtól csillagokat láttam, sajnos még most is, ezért a befejezés már kínok közepette történt. Ennek ellenére szerintem publikálható, igaz elmaradt a habzsákból való díszítés, de üsse kő, így is sikere volt és pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók
Tészta
20 dkg. mák
15 dkg. cukor
1 citrom héja
4 db. tojás
1 e.k. liszt
2 e.k. víz
1 cs. sütőpor
1 csipet só és szódabikarbóna,
fahéj
fahéj
1 k.k vanília
Krém
1 cs. vaníliapuding
2 dl.tej
2 dl tejszín
2 e.k.cukor
1 kk vaníliakivonat
1 kk vaníliakivonat
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, és a vízzel habosra keverjük. Összevegyítjük óvatosan, majd a többi hozzávalót is lassan belekevergetjük. 175 fokon 20 percig sütjük. Közben a pudingporból sűrű pudingot készítünk 2 dl tejjel. A jéghideg tejszínt habbá verjük, ha gondoljuk 1 habfixálót hozzáadhatunk. Az elkészült pudinggal összekeverjük. Alaposan és sokáig kevergessük, hogy sima krémet kapjunk.
A kihűtött tésztát ketté vágjuk, a közepére halmozunk sok-sok krémet és szétterítjük.
Majd az egész tortát bevonjuk, cukrozott mákkal beszórjuk és tálalásig a hűtőben tartjuk. A krémmel díszíthetjük, nekem ez most technikai okok miatt elmaradt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése