2012. március 11.

KÁPOSZTASALÁTA (hordós káposztából)

Savanyú káposztasaláta olívával

Ez a világ legegyszerűbb salátája. Még  dédmamámtól tanultam. (fasírt mellé mindig ezt készítette köretnek.)Télen igazi vitaminbomba. 
Szeretettel ajánlom kipróbálásra, biztos, hogy nem csalódtok benne.

Hozzávalók


1/2 kg. savanyú káposzta
1 fej lila hagyma
1/2 dl extra szűz olíva
bors
pici kömény
csilipehely (elhagyható)
friss petrezselyem


Elkészítése

A káposzta levét leöntjük. Nem kell kimosni,mivel ez úgy finom, ha savanyú.
Tálba tesszük. A hagymát szép vékonyra szeleteljük, rászórjuk és a fűszereket is. Az egészet jól megöntözzük az aranyló szűz olívával. Rövid időre a hűtőbe tesszük és 1/2 óra múlva fogyaszthatjuk is.
Friss petrezselyemmel és csilipehellyel még feldobhatjuk, de ezek elhagyhatók.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...