Ez a világ legegyszerűbb salátája. Még dédmamámtól tanultam. (fasírt mellé mindig ezt készítette köretnek.)Télen igazi vitaminbomba.
Szeretettel ajánlom kipróbálásra, biztos, hogy nem csalódtok benne.
Szeretettel ajánlom kipróbálásra, biztos, hogy nem csalódtok benne.
Hozzávalók
1/2 kg. savanyú káposzta
1 fej lila hagyma
1/2 dl extra szűz olíva
bors
pici kömény
csilipehely (elhagyható)
friss petrezselyem
csilipehely (elhagyható)
friss petrezselyem
Elkészítése
A káposzta levét leöntjük. Nem kell kimosni,mivel ez úgy finom, ha savanyú.
Tálba tesszük. A hagymát szép vékonyra szeleteljük, rászórjuk és a fűszereket is. Az egészet jól megöntözzük az aranyló szűz olívával. Rövid időre a hűtőbe tesszük és 1/2 óra múlva fogyaszthatjuk is.
Friss petrezselyemmel és csilipehellyel még feldobhatjuk, de ezek elhagyhatók.
Friss petrezselyemmel és csilipehellyel még feldobhatjuk, de ezek elhagyhatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése