2012. március 19.

KELKÁPOSZTÁS TÓCSNI

Kelkáposztás tócsni

Minek is nevezzelek? Lehet a kelkáposztás tócsni nem a legmegfelelőbb névválasztás, de nem szerettem volna bizgentyűnek írni. Ez az étek is dédi öröksége. Gyors, egyszerű, olcsó, laktató, nincs benne hús és nagyon de nagyon finom.

Hozzávalók


2 db nagyobb burgonya
1 kisebb kelkáposzta
4 gerezd fokhagyma
1/2 dl tej v.sör
1 db. tojás
3 e.k. liszt
só, bors, kömény, majoránna








Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és a kelkáposztával és pár gerezd fokhagyma társaságában köményes,sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és egy tálban pépesítjük (az jó, ha marad 1-2 nagyobb krumpli, ezért én csak villával áttöröm).Ráütjük a tojást, a 3 evőkanál lisztet, a tejet és a fűszereket, jól összedolgozzuk. Jobb szeretem sörrel készíteni, mert sokkal könnyebb lesz az étek, de most tej volt itthon.




Egy serpenyőben felforrósítunk pár csepp olajat  és kanállal belesimogatjuk a masszát, 2-3 perc után óvatosan megfordítjuk és készre sütjük. Sütés közben, ha nagyon szétesne, tegyünk még hozzá lisztet.
Sajttal, tejföllel vagy savanyúval tálaljuk, ha marad még belőle a sütés végére, mert nálunk mindig elfogy, nem győzöm sütni, ebből biztos nem marad fölösleg.


Meg is lehet tölteni a tejföllel és sajttal, és félbehajtva ehetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...