ananászos eperdzsem |
Elkészült, igaz csak 2 üveggel lett, de már csak 1 van belőle.Tehát a telet nem fogja megélni. Ez nem is baj, tényleg csak azért készítettem, hogy legyen valami nassolni való itthon. A legújabb őrületünk, hogy a limonádészeletet ezzel a csodás öntettel meglocsoljuk. Szerintem nem létezik ettől finomabb kényeztetés.
Hozzávalók
1 kg eper
1 nagy ananász
40 dkg cukor
1/4 cs. dzsemfix
1/2 citrom leve
Elkészítés
Az epret és ananászt felkockázzuk. Egy lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot 5 percig forraljuk, hozzáadjuk a fixet, (arányosan adagoljuk a gyümölcs mennyiségünkhöz mérten) még 2 perc rotyogás és előmelegített tisztított üvegekbe öntjük még rotyogás közben, és a fejtetejére állítva az üvegeket hagyjuk kihűlni. Mikor hosszabb időre készítem, 1 cm-es rum réteggel zárom le. Én direkt nem főzöm sokáig, és darabosra hagyom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése