2012. május 8.

ROZMARINGOS FEHÉRBORBAN KÉSZÜLT CSIRKECOMBOK, SOK ZÖLDSÉGGEL ÉS ALMÁVAL BOLONDÍTVA CSERÉPEDÉNYBEN ÖSSZESÜTVE



Ez megint a nagy-nagy kedvencek sorából kiragadott ínycsiklandó finomság. Sok macera nincs vele, csak összekészíteni az alapanyagokat és a sütőre bízni a befejezést. Könnyű, finom, költséghatékony és fenséges. Egy nagy baja van, hogy nem tud az ember elég sokat készíteni belőle, mert pillanatok alatt elfogy.
A rozmaring, alma és bor együtt, valami olyan csodálatos harmóniában találkoznak össze ebben az étekben, hogy ember nincs aki ellent tudna állni neki.


A kedvenc edényemben készült. Igazából káposztafőzőnek vásároltam, de millió más étel elkészítésére is használom. Szerencsétlen már egyre kopottabb, de én annál jobban ragaszkodom hozzá. A húsok hihetetlen puhák és omlósak lesznek ebben a csuporban.

Hozzávalók

6 db csirkecomb
1 kg kifliburgonya
1 nagy fej v. hagyma
1 sárgarépa
2 zöld-alma
5 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
rozmaring bőséggel
só, csirke fűszerkeverék
1 k.k. durvára vágott tarka bors.


Elkészítés


A zöldségeket megtisztítjuk és vaskos darabokra szeleteljük. A combokat sózzuk és beszórjuk a csirke fűszerkeverékkel és kevés olajon egy serpenyőben, nagy lángon átpirítjuk ( nem készre sütjük, csak összezárjuk a rostjait és adunk neki egy kis színt).  A zöldségeket a cserépedénybe halmozzuk,sózzuk, fűszerezzük, rápakoljuk a combokat, felöntjük fehérborral, rátesszük az edény tetejét és hideg sütőbe helyezzük.A sütőt 180 fokra állítjuk és hagyjuk, hogy az edény a sütővel együtt melegedjen. Kb. 30-35 perc után levesszük az edény tetejét, a sütő hőmérsékletét 220-230 fokra emeljük és még jó 10 percig pirítjuk a combokat. Ekkor már olyan illatok terjengenek a konyhában, hogy aki addig nem volt éhes, már az is nehezen bír magával. Amikor megpirult, tálaljuk és 1 perc alatt elfogyasztjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...