Erdei gombás marharagu hagymás krumplis rétessel |
Megint kedvenc cserépedényem van porondon, de nagyon szeretem. Akinek nincs, szabad tűzön bográcsban készítse el.
sütés előtt |
Hozzávalók
kb.4 adag
1 kg marha lapocka
25 dkg gomba
3 dkg szárított vargánya
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 zeller zöld
1 cs. újhagyma
2 v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl. vörösbor
2 paradicsom
4 babérlevél
kakukkfű, rozmaring, bors, chili, só
1 fahéj rúd
Elkészítés
A húst nagy kockákra vágjuk, a hagymákat apróra. 1 kanál olíván megfonnyasztjuk a hagymát, kiszedjük és a cserépbe tesszük. Ezen az olajon a húsok minden oldalát átpirítjuk, majd ezt is az edénybe tesszük. A vargányát forró vízbe áztatjuk 5 percre és a levével együtt a húshoz öntjük. A zöldségeket nagy darabokra vágjuk és a többihez adjuk. A fűszereket rászórjuk, ráöntünk vörösbort és kevés vizet, ráhelyezzük a tetejét és a sütőbe tesszük. Először 200 fokon, majd fél óra elteltével 170 fokra visszavesszük a hőmérsékletet és még legalább 1és 1/4 órát sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le a tetejét.
Igazából burgonyapürével szoktam készíteni, de most nem tudtam ellenállni a burgonyás rétesnek, ezért ezt a köretet kínáltam mellé. Mint mondjak, teli - találat volt!
A hagymás krumplis rétes receptje az előző bejegyzésben olvasható!
A hagymás krumplis rétes receptje az előző bejegyzésben olvasható!
Erdei gombás marharagu |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése