2012. május 23.

ERDEI GOMBÁS MARHARAGU CSERÉPBEN SÜTVE, SOK ZÖLDSÉGGEL, KRUMPLIS RÉTESSEL KÖRÍTVE

Erdei gombás marharagu hagymás krumplis rétessel

Megint kedvenc cserépedényem van porondon, de nagyon szeretem. Akinek nincs, szabad tűzön  bográcsban készítse el.

sütés előtt

Hozzávalók
kb.4 adag

1 kg marha lapocka
25 dkg gomba
3 dkg szárított vargánya
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 zeller zöld
1 cs. újhagyma
2 v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl. vörösbor
2 paradicsom
4 babérlevél
kakukkfű, rozmaring, bors, chili, só
1 fahéj rúd

Elkészítés

A húst nagy kockákra vágjuk, a hagymákat apróra. 1 kanál olíván megfonnyasztjuk a hagymát, kiszedjük és a cserépbe tesszük. Ezen az olajon a húsok minden oldalát átpirítjuk, majd ezt is az edénybe tesszük. A vargányát forró vízbe áztatjuk 5 percre és a levével együtt a húshoz öntjük. A zöldségeket nagy darabokra vágjuk és a többihez adjuk. A fűszereket rászórjuk, ráöntünk vörösbort és kevés vizet, ráhelyezzük a tetejét és a sütőbe tesszük. Először 200 fokon, majd fél óra elteltével 170 fokra visszavesszük a hőmérsékletet és még legalább 1és 1/4 órát sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le a tetejét.

Erdei gombás marharagu hagymás-krumplis rétessel

 Igazából burgonyapürével szoktam készíteni, de most nem tudtam ellenállni  a burgonyás rétesnek, ezért  ezt a  köretet kínáltam mellé. Mint mondjak, teli - találat volt!

A hagymás krumplis rétes receptje az előző bejegyzésben olvasható!

Erdei gombás marharagu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat