2012. május 20.

GOMBÁS CSIRKEPAPRIKÁS RAVIOLIVAL TÁLALVA

Gombás csirkepaprikás raviolival tálalva

Magyaros, de kicsit  másképpen. Szeretem kombinálni az ételeket. Ez is hirtelen felindulásból készült, gyorsan  az otthon fellelhető alapanyagokból. A végeredmény pedig tök jó lett.

Hozzávalók

1 db. csirkemell (kicsontozott)
25 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl. tejföl
1 paradicsom
1 cs. petrezselyem
snidling
1 e.k.. étkezési keményítő
só, bors, pirospaprika, majoránna
1 cs. ravioli (gombával töltött )

Elkészítés

A hagymát kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kockákra vágott csirke húst. Minden oldalát átpirítjuk, majd bőven megszórjuk paprikával és befűszerezzük és kevés vízzel felöntjük. Pár perc forralás után a a felszeletelt gombát és a felkockázott paradicsomot is ráborítjuk, a fokhagymát is ráreszeljük. 10-15 perc alatt készre főzzük.
1 csapott evőkanál keményítőt csomómentesen kikeverünk 1/2 dl hideg vízzel, a tejfölhöz öntjük és jól eldolgozzuk. Hozzáöntünk 1 merőkanál forró szószt az ételünkből ( hő- kiegyenlítünk)  és ezzel a keverékkel besűrítjük a paprikást. A petrezselymet az utolsó percben adjuk az ételhez.
Lobogó sós vízben  kifőzzük a raviolit. Mikor leszűrtük snidlinges olívában megforgatjuk és ezzel a körettel tálaljuk az ételt. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...