Gombás csirkepaprikás raviolival tálalva |
Magyaros, de kicsit másképpen. Szeretem kombinálni az ételeket. Ez is hirtelen felindulásból készült, gyorsan az otthon fellelhető alapanyagokból. A végeredmény pedig tök jó lett.
Hozzávalók
1 db. csirkemell (kicsontozott)
25 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl. tejföl
1 paradicsom
1 cs. petrezselyem
snidling
1 e.k.. étkezési keményítő
só, bors, pirospaprika, majoránna
1 cs. ravioli (gombával töltött )
Elkészítés
A hagymát kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kockákra vágott csirke húst. Minden oldalát átpirítjuk, majd bőven megszórjuk paprikával és befűszerezzük és kevés vízzel felöntjük. Pár perc forralás után a a felszeletelt gombát és a felkockázott paradicsomot is ráborítjuk, a fokhagymát is ráreszeljük. 10-15 perc alatt készre főzzük.
1 csapott evőkanál keményítőt csomómentesen kikeverünk 1/2 dl hideg vízzel, a tejfölhöz öntjük és jól eldolgozzuk. Hozzáöntünk 1 merőkanál forró szószt az ételünkből ( hő- kiegyenlítünk) és ezzel a keverékkel besűrítjük a paprikást. A petrezselymet az utolsó percben adjuk az ételhez.
Lobogó sós vízben kifőzzük a raviolit. Mikor leszűrtük snidlinges olívában megforgatjuk és ezzel a körettel tálaljuk az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése