Citromos, bazsalikomos csirke steak |
Könnyű, diétás nyári vacsora. Ajánlom folyamatos fogyózásban szenvedő barátnőimnek és persze mindenki másnak is. Ez is egy nagyon gyors és egyszerű étel viszont annál finomabb és izgalmasabb.. Szerintem tökéletes
Hozzávalók 4 adag
2 csirkemell kicsontozva
1 citrom
citromos olíva
bazsalikom
durvára vágott tarka bors
só
1 ek olíva olaj
epres balzsamecetkrém
1 ek olíva olaj
epres balzsamecetkrém
Elkészítés
A csirkemellekből szép, nagy szeletet készítünk. Bazsalikommal, és a tarka borssal megszórjuk, alaposan becitromozzuk és a citromos olívával meglocsoljuk. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Rostlapon v. teflon serpenyőben, aki teheti faszénen megsütjük. Serpenyőben elég, 1-2 ek. olívát alátenni (ne tocsogjon az olajban).Amennyiben túlságosan vastagnak érezzük a szeleteket, irdaljuk be kicsit, vagy tegyünk rá nehezéket sütés közben. Én mikor a második oldalát sütöm, akkor is facsarok rá citromlevet. Közben elkészítjük hozzá az epres jégsalátát. Az előző bejegyzésemben leírtam az elkészítését, ott megtalálhatjátok.
Tálaláskor az epres balzsamecet krémmel meghúzzuk a tányért, halmozunk rá egy kupac salátát, a csirkéket mellé fektetjük, citrommal és eperrel díszítjük.
Kedvet kaptam a receptversenyekhez. Ezzel az egyszerű kis ételkreációval szerencsét próbálok a Szega Foods receptversenyén. Izgalommal várom, hogyan szerepelek majd.
Ezen a linken lehet szavazni az ételekre. Amennyiben tetszik nektek, kérlek ragadjátok meg a szavazás gombot !
https://www.facebook.com/szegafoods/app_374908069227340?app_data=recept%2F7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése