2012. május 29.

CITROMOS, BAZSALIKOMOS OLÍVÁBAN PÁCOLT CSIRKE STEAK EPRES JÉGSALÁTÁVAL

Citromos, bazsalikomos csirke steak


Könnyű, diétás nyári vacsora. Ajánlom folyamatos fogyózásban szenvedő barátnőimnek és persze mindenki másnak is. Ez is egy nagyon gyors és egyszerű étel viszont annál finomabb és izgalmasabb.. Szerintem tökéletes

Hozzávalók 4 adag

2 csirkemell kicsontozva
1 citrom
citromos olíva
bazsalikom
durvára vágott tarka bors

1 ek olíva olaj
epres balzsamecetkrém

Elkészítés

A csirkemellekből  szép, nagy szeletet készítünk. Bazsalikommal, és  a tarka borssal megszórjuk, alaposan becitromozzuk és a citromos olívával meglocsoljuk. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Rostlapon v. teflon serpenyőben, aki teheti faszénen megsütjük. Serpenyőben elég, 1-2 ek. olívát alátenni (ne tocsogjon az olajban).Amennyiben  túlságosan vastagnak érezzük a szeleteket, irdaljuk be kicsit, vagy tegyünk rá nehezéket sütés közben. Én mikor a második oldalát sütöm, akkor is facsarok rá citromlevet. Közben elkészítjük hozzá az epres jégsalátát. Az előző bejegyzésemben leírtam az elkészítését, ott megtalálhatjátok.
Tálaláskor az epres balzsamecet krémmel meghúzzuk a tányért, halmozunk rá egy kupac salátát, a csirkéket mellé fektetjük, citrommal és eperrel díszítjük.



Kedvet kaptam a receptversenyekhez. Ezzel az egyszerű kis ételkreációval szerencsét próbálok a Szega Foods receptversenyén. Izgalommal várom, hogyan szerepelek majd.


Ezen a linken lehet szavazni az ételekre. Amennyiben tetszik nektek, kérlek ragadjátok meg a szavazás gombot !

https://www.facebook.com/szegafoods/app_374908069227340?app_data=recept%2F7



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...