Ínycsiklandó kis kalóriabomba, de annyira jó! Ritkán készítek sertést, de ez abból az igazi, méghozzá a karajból. Jó kis fokhagymás tejföllel meglocsolva ellenállhatatlan.
Hozzávalók
4 db csontozott karaj
2 db burgonya
1 tojás
3-4 e.k. liszt
1/2 dl sör
só, bors
só, bors
tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A husikat alaposan kiklopfoljuk és besózzuk. A krumplikat (az újburgonya nem jó hozzá) egy tálba lereszeljük sajtreszelőn. A tojást és a lisztet hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Én szoktam hozzáönteni sört, így lazább keveréket kapok és az ízének is jót tesz. A húsokat lisztbe forgatjuk és bekenjük a masszával és forró olajban ropogós, aranybarnára sütjük.
A tejfölbe reszelünk 1-2 gerezd fokhagymát és a hús mellé kínáljuk. Egy laza friss saláta remek kísérője. Én most nem tudtam ellenállni a petrezselymes újkrumplinak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése