2012. május 17.

HIDEG MEGGYLEVES NARANCCSAL GAZDAGÍTVA

Hideg meggyleves naranccsal gazdagítva 

Hozzávalók 

2 üveg magozott meggy
1 narancs leve és reszelt héja
5 e.k.cukor (világos nád,v. nyírfa ) -mindenki ízlésének megfelelően adagolja
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 dl narancslé
1/2 l víz
1 k.k. fahéj
1 k.k. szegfűszeg
1,5 dl tejföl
1 e.k. keményítővel kevert liszt

Elkészítés

Természetesen friss meggyből az igazi, de még sajnos nem terem:(
A vizet felforraljuk a cukorral és a fűszerekkel. Mikor összeforrtak az ízek hozzáöntjük a meggyek levét és a narancs és citrom levét és a reszelt héjakat. A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítős liszttel, hő-kiegyenlítünk és a levesbe öntjük a meggyel együtt. 2-3 percig hagyjuk együtt forrni, majd lehűtjük és jéghidegen fogyasztjuk. 
Tejszínnel is lehet készíteni, de a savanykás tejföllel izgalmasabb az íze. A gyümölcsöt mindig az utolsó percben adom a leveshez, hogy ne essenek szét. Természetesen, ha friss meggyből készítjük, akkor még a habarás előtt adjuk a gyümölcsöt a léhez és vízből 1 liter szükségeltetik.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...