2012. május 15.

RÁNTOTT PADLIZSÁN

rántott padlizsán

Hozzávalók

3 közepes padlizsán
só, bors
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Elkészítés

A padlizsánokat mossuk meg és héjával együtt karikázzuk fel. Én sosem távolítom el a héjat, és csak a kemény, fényes padlizsánokat használom fel.
Alaposan sózzuk be és hagyjuk állni min.30 percet. Ez az 1 titka van, hogy hagyni kell a sóban sokáig, hogy kiengedje a levét, így lesz csak ízletes.
Panírozás előtt kicsit szórjuk meg borssal, majd forgassuk lisztbe, tojásba és prézlibe. Bő, forró olajban süssük ki és szedjük papírtörlőre. Majonézes burgonya vagy majonézes uborka az igazi hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...