epres ricottakrém |
Könnyű, nem túl édes, pár perc alatt összerakható.
Hozzávalók
6 adag
1/2 kg ricotta
2 dl joghurt
50 dkg eper
6 ek. cukor
1cs. vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
2 dl tejszín
2 e.k. zselatin
Elkészítés
Az eper felét felkockázzuk, a cukorral és citrom levével és reszelt héjával pár percig forraljuk. Aki az édeset szereti tegyen bele több cukrot. A ricottát 1 tálba tesszük. Az eperfőzetet, a ricottára borítjuk és a savanykás joghurtot is hozzáadjuk.Elektromos habverővel, szép simára keverjük. 2 dl tejszínt- ez esetben jobb a cukrászhab- kemény habbá verünk és 2 evőkanál instant zselatin kíséretében a krémhez keverjük. Pár szem eper kivételével felkockázzuk a maradék epreket és óvatosan a krémhez adjuk.Az epreket csak kanállal keverjük a krémhez, mert azt szeretnénk, hogy darabos maradjon. Kelyhekbe szedjük, eperrel díszítjük és jól lehűtve fogyasztjuk.
Több zselatin hozzáadásával, sűrű krémet kapunk, amellyel tortát is lehet készíteni sütés nélkül. 1 cs. babapiskótát az eper főzet levében megforgatunk, kibélelünk vele 1 kisebb tortaformát, ráhalmozzuk a ricottakrémet, sok epret teszünk a tetejére, zselatinnal megkenegetjük.1 napra hűtőben hagyjuk összeérni és van 1 isteni epertortánk. Nem lett szép, viszont ronda:-), de nagyon fini.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése