2012. május 14.

MAJONÉZES BURGONYA


Mindenki ismeri, sokan szeretik, semmi különös nincs benne, de nagyon finom és sültek mellé kiváló.
Buci barátomnak ajánlom,ezt a receptet :-))


Hozzávalók

60-70 dkg kifliburgonya
1/2 l tejföl
1,5 dl majonéz
1 e.k. dijoni mustár
1/2 dl fehérbor
1 k.k. bors
2 k.k. cukor
ecet, víz, cukor

Elkészítés

A burgonyát héjában  sós vízben megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és felkarikázzuk és az ecetes, cukros lében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tartárt, minden összetevőt jól összekeverünk, ha szeretnénk hagymával gazdagítható a saláta. Én jobban szeretem kevés tormával feldobni. Mikor kihűlt a burgonya lecsepegtetjük és az öntettel óvatosan elkeverjük.


Majonézes burgonya taandori csirkével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...