lazacos zöld tészta |
Igen, igen. Ez az a tészta amelyet minden nap képes lennék megenni és sosem tudnám megunni. A lányom is imádja 💓és folyton kéri, hogy készítsek neki.
Roppant egyszerű és gyors, tényleg 10 perc alatt összedobható.
Valahogy úgy alakult a dolog, hogy a karácsonyi menü egyik elmaradhatatlan eleme lett. Tudom, hogy nem hagyományos karácsonyi étel, de a sok zabálás után nagyon jól tud esni a gyomornak 😸
Valahogy úgy alakult a dolog, hogy a karácsonyi menü egyik elmaradhatatlan eleme lett. Tudom, hogy nem hagyományos karácsonyi étel, de a sok zabálás után nagyon jól tud esni a gyomornak 😸
Hozzávalók
1 cs. zöld tészta (nálam Calavita tagliatelle)
25-30 dkg. lazacfilé
15 dkg. füstölt lazac
2/3 szál póréhagyma
1,5 e.k. olíva (extra szűz)
1 e.k. vaj
1 e.k. vaj
pár szem koktélparadicsom vagy kápia paprika
só, bors
1 k.k. tört chili v. Cayenne bors
1 k.k. tört chili v. Cayenne bors
1 dl. fehérbor
2 dl. tejszín
Elkészítés
Lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Egy másik edényben a vaj és olíva keverékén megfuttatjuk a felkarikázott pórét, rászórjuk a Cayenne borsot, majd a póréhoz adjuk a felkockázott v. csíkozott lazacdarabokat. 1-2 perc után felöntjük a borral, mikor elforrt az alkohol belőle, a tejszínt is ráöntjük. Ekkor tesszük hozzá a füstölt lazacdarabokat a felezett koktél parikat v. paprikacsíkokat, a sót és borsot. A lecsepegtetett tésztát hozzákeverjük és azonnal tálaljuk, kevés főzőlével érdemes lazítani a szószt. 1 pohár száraz fehérborral leöblítve fenséges ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat hozzá 😃
Jó étvágyat hozzá 😃
lazacos zöld tészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése