2012. május 31.

A MARADÉK PISKÓTA ÖSSZEHÁZASÍTÁSA EPERREL EGY KEHELYBEN

Epres piskóta 
Az epres minitortácskák piskótakorongjainak kiszaggatása után maradt bőséggel össze-vissza alakzatú piskóta. Finom  puha volt, ezért hasznosítottam. Mint kiderült igazán jól tettem. A történet röviden annyi, hogy Bogi barátnőm folyamatosan kéri, hogy készítsek epres, tejfölös sütit, aminek a piskótája tocsog valamiben. A receptet nem tudja, de a nagyija csinált anno ilyen édességet és ő azt imádta. Itt volt a remek alkalom, maradék piskóta volt, eper is akadt a konyhámban, hát gyorsan nekiálltam. Pár perc alatt elkészült, és még hamarabb elfogyott. A lényeg, Bogi elégedett volt:))

Hozzávalók

piskóta 20-25 dkg
1/2 kg eper
1/2 dl eper likőr
15 dkg cukor (nyírfa)
1/2 citrom leve
2 dl tejföl
pici fahéj

Elkészítés

A piskótát 2 cm-es darabokra  vágjuk. Az eper 2/3-át szeleteljük és a cukorral és a citrom levével forraljuk pár percig. A piskóta darabokat megforgatjuk az eperfőzet levében és meglocsoljuk az eperlikőrrel. A kehely aljára kanalazunk a fonnyasztott eperből, majd az áztatott piskótából, szórunk rá friss eper szeleteket. A tejfölt kevés cukorral és egy ek. eperfőzettel, pici fahéjjal jól kikeverjük, majd meglocsoljuk vele az édességünket. Friss eperrel megdíszítjük, ha maradt öntetünk, akkor azt is a tetejére öntjük. A hűtőben 1 órát pihentetjük és hidegen fogyasztjuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat