2012. június 2.

REBARBARA KRÉMLEVES EPERREL


5 perces, nagy kedvenc. Minden ételt imádok, amit pár perc alatt össze lehet dobni és még finom is, sőt főzni se sokat kell!

Hozzávalók

5 szál rebarbara
30 dkg eper
1 vaníliarúd
6 ek cukor
1/2 citrom reszelt héja
2 dl tejszín

Elkészítés

A rebarbara héját lehúzogatjuk, majd 2 cm -es darabokra vágjuk. Egy lábasban tűzre tesszük a cukorral, reszelt citromhéjjal és kb. 6 dl vízzel. A vaníliarudat vágjuk ketté és a magját kaparjuk a levesbe, de a rudat is adjuk a főzethez. Nagyon savanyú, ha nem érezzük elég édesnek lehet még édesíteni. 2-3 perc alatt jó puhára főzzük a rebarbarát, és ekkor vegyük is le a tűzről. Öntsük fel tejszínnel és az eper 2/3 át aprítsuk hozzá, turmixoljuk jól össze.(a tejszínt és epret már ne főzzük).Hidegen tejszínhabbal és rengeteg friss eperrel megpakolva tálaljuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat