2012. június 28.

CÉKLA SALMOREJO SERRANO SONKÁVAL ÉS FÜRJTOJÁSSAL


Folytatom a főzőtanfolyam receptjeinek megosztását veletek. Most a leves következik. Ami kicsit különbözik az általunk megszokottól, de a kánikulában garantáltan imádni fogjuk. Ráadásul annyira szép még látványnak is!

Hozzávalók

1 kg érett paradicsom
250 g kenyérbél
1 gerezd fokhagyma
Sherry borecet
extra szűz olíva
2 főtt cékla

Feltét

200 g serrano sonka
200 g kecskesajt
4 db fürjtojás
friss menta

Elkészítés

Salmorejo

A turmixba pakoljuk a kenyérbelet, a fokhagymát, a feldarabolt, hámozott paradicsomot, 1 csipet sót, 2 kanál sherry ecetet és 1/3 pohárnyi olívát. Alaposan összeturmixoljuk és leszűrjük.

Céklasalmorejo

A már elkészített salmorejot elfelezzük. Az egyik felébe tesszük a már megfőtt céklát és így is összeturmixoljuk. 

A kétféle salmorejot egy-egy leveses tálba merjük. A tradicionálisat apróra vágott sonkával, míg a céklásat morzsolt kecskesajttal tálaljuk. A tetejére pedig egy kis fürjtojás kerül és néhány mentalevél.


Az elkészítés videó:
ITT


Enrique tálal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat