Ez a világ legegyszerűbb sütije. Szerintem elrontani is képtelenség. Ráadásul, ha áll 1 napot a konyhában még akkor is teljesen puha és finom. Tényleg azoknak való akik nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában és 30 percen belül gőzölgő házi süteménnyel szeretnék elkápráztatni az egybegyűlteket.
Hozzávalók
45 dkg liszt (én az 1/3-át rétesliszttel pótoltam)
4 egész tojás
15 dkg (nyírfa)cukor
15 dkg sózatlan vaj
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl v. joghurt
1 k.k mézes sütemény fűszerkeverék
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citromnak a héja
20- 25 dkg meggy ( érdemes többet tenni belőle!)
10 dkg cukrozott dió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet kimagozzuk és szórjuk meg a cukrozott dió felével. A 4 egész tojást habosra keverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a mézes keverékkel, majd a vajat is hozzákeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, a reszelt citromhéjat, majd a lisztet és a benne elkevert sütőport. Alaposan keverjük ki a tésztát lehetőleg elektromos habverővel. Nekem pici tejet még adnom kellett a tésztához, mert túl sűrűnek találtam. Egy kisebb tepsit lisztezzünk ki és öntsük bele a masszát. A tetejét alaposan pakoljuk tele a meggyel (ne sajnáljuk!) és szórjuk meg az egészet a maradék cukrozott dióval. 20- 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretem a kevert/kavart meggyes sütit! Nekem is van egy hasonló sütim. Jól néz ki nálad... :P
VálaszTörlésKöszi! Szerintem ilyen kevert recept minden családban van. Én az anyukám sárgabarackosát költöttem át meggyesre. Így is jó volt, de barackkal finomabb! Megkukkantottam a tiédet, és az szebb:)))
VálaszTörlésJó ez a meggyes recept! Egyszerű és finom. Nálunk az egyik legkedveltebb gyümölcs a meggy.
VálaszTörlésMarisz, Te verhetetlen vagy, ezekben a házias sütikben. Köszönöm szépen:)
VálaszTörlés