Ebben a melegben és meggyszezonban nem hiányozhat az étlapunkról a jó öreg meggyleves. Főleg, hogy a szedd magad akció keretében, irdatlan mennyiségű meggyet szedtem. Liszt és cukor nélkül készítettem. Szerencsére vettem egy nagy adag nyírfacukrot és így gátlástalanul gyártom és fogyasztjuk az elvileg sok cukrot tartalmazó finomságokat. Természetesen akinek, csak kristálycukor áll rendelkezésre, nyugodtan készítse el abból. Kicsit még jobban átgondoltam ezt a levest, így liszt sem került bele.Tejszín viszont annál inkább.Tehát nem kalóriaszegény, de mégis kicsivel egészségesebb, mint az eredeti.
Hozzávalók
1 kg kimagozott meggy
1 citrom reszelt héja
1l víz
2,5 dl tejszín
6 szegfűszeg
2 kk fahéj
1 kk. vanília v.1 v.rúd
6-7 ek. nyírfacukor
2 kk. kukoricakeményítő
Elkészítés
A meggy felét tegyük fel főzni a vízzel. Adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket. 5 perc forralás után, vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze a lábas tartalmát, majd szép lassan adjuk hozzá a tejszínt, amit csomómentesen kikevertünk a keményítővel. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a meggy másik felét és forraljuk újra. Érdemes megkóstolni, mert a turmixolás után a meggy alaposan megsavanyíthatja a levest. Amennyiben úgy érezzük lehetne édesebb, akkor bátran adjunk még hozzá cukrot. Jéghidegen fogyasszuk.Isteni finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése