2012. június 30.

SAJTOS ÉS KOLBÁSZOS FÁNKOCSKÁK PARADICSOMKOMPÓTON


Ez volt a nap csúcspontja! Kicsit meghökkentő, de valami csodás étel. Mindenki imádta. Szerintem a résztvevők kivétel nélkül elkészítik ezt a csodát.


Hozzávalók

Fánkocskákhoz
150 g chorizo
400 g Philadelphia krémsajt
150 g liszt
1 kk porélesztő
1 tojás
víz
petrezselyem
kömény
só, bors
extra szűz olíva

Paradicsomkompót
4 paradicsom
75 g málna
1 citrom
4 kanál cukor
1 ág rozmaring

Elkészítés

Először összekeverjük a lisztet az élesztővel, sózzuk és borsozzuk, aztán adagonként hozzáadjuk a vizet, folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet köményt és 15 percig állni hagyjuk.
Lehúzzuk a kolbász héját és apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a krémsajttal és aprított petrezselyemmel. 2 kanál segítségével  fánkocskákat formázunk belőle, amit megmártunk a már elkészített masszában és olívában aranybarnára sütjük.

Kompót

A paradicsomokat bemetsszük és 20 másodpercre lobogó forró vízbe dobjuk. Jeges vízben lehűtjük és lehúzzuk a héját.Felkockázzuk és a cukorral és rozmaringgal 15 percig főzzük.Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a málnát, egy-két csepp citromlével még ízesítjük.

Az elkészítést nézzétek meg!

http://youtu.be/FIOFvmUvRLg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...