2012. július 1.

CSERESZNYÉS MEGGYDZSEM ÉTCSOKIVAL


Hozzávalók

1 kg meggy
1/2 kg cseresznye
45 dkg nyírfacukor
15 dkg étcsoki
6 szegfűszeg
1 kk chilli
1 fahéj rúd
1 kanál pektin

Elkészítés

Magozzuk ki a meggyet és cseresznyét. 1 lábasba tegyük, adjuk hozzá a cukrot, a chillit, a fahéjat és szegfűszeget, és legalább 20 percig főzzük. A pektint kevés cukorral összekeverjük és a lekvárhoz adjuk, és pár percig főzzük. Ekkor a csokit beletördeljük és forraljuk még 2-3 percig. Én 1,5 dl vízzel felöntöttem, mert nagyon besűrűsödött. Az íze valami csodás lett:))
Forrón tiszta üvegekbe öntjük és fejre állítva hagyjuk pár percig.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...