Faszénen megsütött húsi finom salátával:) Annyira szeretem! Utánozhatatlan ez a jó füstös íz. Gyors, praktikus, ízletes és könnyű fogás.
Egy titka van, hogy nagyon figyelni kell a húsokra, mert túlsütve mehet a kukába. Ne vágjunk túl vékony szeleteket és ne süssük sokáig!
Hozzávalók
2 csirkemell
1 joghurt
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 kk.koriander
1 kk. oregánó
bors, gyömbér
Elkészítés
A joghurtot öntsük 1 tálba. Adjuk hozzá a fűszereket, nyomjuk bele 1/2 citrom levét is. Szeleteljük vastagra a csirkét és jól keverjük a pácba. Én a csirke szeleteket nyársra húztam, hogy kényelmes legyen forgatni a faszénen. A legjobb, ha előző nap elkészítjük, de legalább 3 órát érleljük benne.
A faszenet gyújtsuk be, mikor már csak parázslik, dobáljuk a húsit rá. Kb. 3-3 percet sütöttem.
Természetesen került mustáros tarja is a rácsra.
Lecsós rétessel és friss kevert salátával tálaltam, melyre olívás dijoni mustáros dresszinget készítettem.
Lecsós rétes recept itt.
A salátába került rukola, madársaláta, jégsaláta, radicchio, paradicsom,lila hagyma, friss citrom leve, só, bors, oregánó, extra szűz olíva, dijoni mustár.
Egy titka van, hogy nagyon figyelni kell a húsokra, mert túlsütve mehet a kukába. Ne vágjunk túl vékony szeleteket és ne süssük sokáig!
Hozzávalók
2 csirkemell
1 joghurt
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 kk.koriander
1 kk. oregánó
bors, gyömbér
Elkészítés
A faszenet gyújtsuk be, mikor már csak parázslik, dobáljuk a húsit rá. Kb. 3-3 percet sütöttem.
Természetesen került mustáros tarja is a rácsra.
Lecsós rétessel és friss kevert salátával tálaltam, melyre olívás dijoni mustáros dresszinget készítettem.
Lecsós rétes recept itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése