rukkolás makréla saláta |
Igazi ízletes nyári saláta. Bőven megállja a helyét ebédként is. Tele vitaminokkal, friss ropogós zöldségekkel és az ízkavalkádról még nem is szóltam. Elkészítése pedig legalább 5 percet vesz el az életünkből.
Hozzávalók 4 adag
1/2 jégsaláta
10 dkg rucola
2 db zöldpaprika
1 lila hagyma
20 szem koktélparadicsom
1 uborka
20 olívabogyó
2 citrom
olíva
oregánó
tarka bors
petrezselyem
petrezselyem
2 füstölt makréla
A recept elkészítése
Az összes összetevőt aprítsuk fel, ahogy nekünk tetszik. A citromok levével, olívával , oregánóval alaposan keverjük össze. A tányérok közepére halmozzunk a salátából, fektessük a tetejére a halszeleteket, őröljünk rá borsot . Pirítóssal és citrommal tálaljuk. A tetejére ne felejtsük el a friss petrezselymet. Lehet nekem rögeszmém a petrezselyem, de nekem így lesznek egységben bizonyos ételek. Én most fűszeres olajban pácolt makréla konzervet vásároltam hozzá, és ebből az olajból is csorgattam keveset a salátára.
Hmmm..., holnap úgyis a zöldségeséhez készültem, így már tudom is mi lesz a könnyű, nyáresti vacsora! :)
VálaszTörlésÖrülök, ha sikerült ötletet adnom:)))
VálaszTörlés