2012. július 19.

CITROMOS SPAGETTI GAZDAGON


Ez a tészta is az étlapunkon marad. Pár perc alatt elkészíthető és hihetetlen finom. Bátran ajánlom kipróbálásra:))

Hozzávalók 4 adag

1 cs. spagetti
1 citrom reszelt héja és leve
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 piros, 1 zöld chilli kimagozva
1 ek kapribogyó
20 dkg kockázott bacon
10 dkg rukola
3 paradicsom
3 ek szűz olíva
só, bors, bazsalikom


Elkészítés

A spagettit kifőzzük.Kevés olívában megpirítjuk a bacont. Belereszeljük a citromnak a héját, a fokhagymát. Apróra vágjuk a paprikákat,(aki nem szereti az erőset, használjon kápia paprikát) ezeket is hozzáadjuk. A kapribogyót kicsit aprítsuk és tegyük a fazékba. A kifőtt al dente tésztát tegyük a szószhoz 2-3 ek főzővíz kíséretében, alaposan melegítsük össze. A felkockázott paradicsomokat és a rukolát csak akkor tegyük hozzá, amikor elzárjuk a tüzet. Alaposan locsoljuk meg a citromlével és kevés szűz olívával.Sózzuk, borsozzuk, kevés szárított bazsalikommal ízesítsük. Azonnal tálaljuk. Lehet reszelt parmezánnal, vagy morzsolt fetával fogyasztani.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...