2012. július 29.

HŰSÍTŐ PARADICSOMOS DINNYELEVES FETÁVAL


Kicsit meglepő lehet a kombináció, de igazán hűsítő a nagy melegben. Természetesen számomra a legvonzóbb, hogy nem kell főzni és 3 perc alatt elkészíthető. Nem árultam el, hogy mivel etetem kedves családomat. Hatalmas találgatások zajlottak, a dinnyegolyókat felismerték, mint levesbetétet.....ennyi.

Hozzávalók

1/2 görögdinnye 
2-3 paradicsom
1 kisebb v.hagyma
1/2 citrom leve
1 kk friss bazsalikom
só, bors
2 ek balzsamecet
2 ek szűz olíva
2 ek darált mandula
friss menta
feta sajt
olívabogyó

Elkészítés

A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. Az 1/4-ből golyókat vájunk betétnek. A paradicsomokat meghámozzuk és szintén kockázzuk. A hagymát is felaprítjuk. A turmixba tesszük a mandulát, hagymát, dinnyét, paradicsomot és a fűszereket, citromlevet, szűz olívát és balzsamecetet. Alaposan összeturmixoljuk. Tányérokba merjük és darabolt olívával, fetasajttal és friss mentával megszórva tálaljuk.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat