Gyakran készítem, mert gyors, egyszerű, előre rákészülhetek, az egész család imádja, és a köretből sem kell nagy cécót csinálni. El lehet készíteni marhából, bárányból, csirkéből...
Hozzávalók
4 adag
70 dkg darált hús (nálam 40 dkg marha és 30 dkg sertés)
1 v.hagyma
1 kk szódabikarbóna
római kömény
só, bors
chilli
koriander mag
friss koriander
petrezselyem
1/2 dl fokhagymás olíva
Elkészítés
Vizezzük be a kezünket, fogjunk 1 gombócot a masszából és lapogassuk a nyársra. A harmadik már könnyen fog menni, ne adjuk fel, ha nem sikerül:) Az ujjaink ollózó mozdulataival tudjuk a bordákat kialakítani.
A faszenet gyújtsuk meg, égessük, hogy jó parázst kapjunk. A nyársakat kenegessük be az ízesített olívával a rácsot is és 3-4 percet süssük oldalanként. Én a kész pitákat is átsütöttem a faszénen és citromos salátával és chilli szósszal tálaltam. A kebabokra facsarjunk citromot tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése