Lecsósan és tejföllel
Úgy látszik mindenki szereti a paprikás krumplit. Elhangzott a kérdés, hogy mit főzzünk a bográcsban és egyöntetűen a paprikás krumpli mellett szavazott a társaság. Rendesen felturbóztuk és az órákon át hangosan csevegő, kacagó társaság olyan néma csendben tolta magába, hogy csak a tücskök ciripelését és a tűz ropogását lehetett hallani, majd egy kérdést-van még:))
Hozzávalók 8-10 fő
4 kg burgonya
6 v.hagyma
6 paprika
6 paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1-2 hegyes erős
2 szál házi füstölt kolbász
2 szál lecsókolbász
10 dkg füstölt szalonna
kömény, majoránna, p.paprika, babér, só, bors
Elkészítés
Közben a fiúk szép nagy tüzet csiholnak. A szalonnát a bográcsba dobjuk és jól kisütjük a zsírját, majd a kolbászt is hozzáadjuk és annak is jól kisütjük a zsírját. Mikor már bőséggel van zsiradék következik a hagyma, amit üvegesre pirítunk. Majd a paprika, paradicsom és legvégül a burgonya. Mikor minden a bográcsban van, jöhetnek a fűszerek. Ne sajnáljuk, mindenből mehet legalább 1 nagy kanálnyi, a sóból kettő is. Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje, pakoljunk a tűzre és legalább 30-40 percig rotyogtassuk. Az utolsó 5 percben mehet bele a fokhagyma és a lecsókolbász is. Házi koviubival, friss kenyérrel és tejföllel fogyasszuk:) Mi is ezt tettük, csak az ubi lemaradt a képről.
Abból ne csináljunk problémát, hogy 1-2 burgonya szétesik, az a jó, mert besűríti a levet
Nincs is jobb egy ilyen szabad tűzőn főtt, bográcsos finomságnál! Nyelek is nagyokat... :-)
VálaszTörlésÍgy igaz:)))
VálaszTörlés