Gyors, könnyű, finom, imádni való, színes.... Próbáld ki és megtapasztalod:)
Hozzávalók
1 tojás
20-25 dkg liszt
5 dkg spenótpor
4 dl tej
só, bors
olaj
10 dkg füstölt lazac
20 dkg tejszínes krémsajt
2 citrom
kapribogyó
szűz olíva
kapor
Elkészítés
Kikeverjük a palacsinta tésztáját, cukor és szóda nélkül. Sózzuk, borsozzuk és a spenótporral színezzük. (A friss spenótot pároljuk és turmixoljuk le.)Kisütjük a palacsintákat. Aki erősebb zöldet szeretne tegyen ételfestéket hozzá, nekem elég volt a spenót.
A krémsajtot összekeverjük a felaprított lazaccal, 1/4 citrom levével és egy csipet kaporral és borssal.
Az öntethez kicsavarjuk a citromok levét, öntünk hozzá szűz olívát. Egy nagy evőkanál kapribogyót picit szétzúzunk és a léhez adjuk. Kaporral és borssal ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk kevés kaporral és behabzsoljuk 1 pohár borocska társaságában.
Nem kell melegen fogyasztani, isteni hidegen!
Az öntethez kicsavarjuk a citromok levét, öntünk hozzá szűz olívát. Egy nagy evőkanál kapribogyót picit szétzúzunk és a léhez adjuk. Kaporral és borssal ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk kevés kaporral és behabzsoljuk 1 pohár borocska társaságában.
Nem kell melegen fogyasztani, isteni hidegen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése