2012. június 18.

MOZZARELLÁVAL ÉS PARADICSOMMAL ÖSSZESÜTÖTT CSIRKEMELL, ROPOGÓS BACONNAL ÉS ZÖLDFŰSZERES BURGONYAPÜRÉVEL


Annyira finom volt!!!! Olyan igazi nyári kaja, csupa szín és íz, egyszerűen mennyei!

Hozzávalók

1 csirkemell
2 nagy mozzarella
2 paradicsom
10 dkg bacon
só, bors
bazsalikom, rozmaring
csirke fűszerkeverék
3 szál újhagyma

50-60 dkg burgonya
15 dkg vaj
3 dl tej v. tejszín
1 cs. petrezselyem
1 cs snidling
só, bors

Nyersen is étvágygerjesztő:)

Elkészítés

A melleket középen kettévágtam, majd a felekből szép nagy nyitott szeleteket csináltam. Só, bors, csirke fűszerkeverék és bazsalikom használatával befűszerezzük és kevés olajon hirtelen, félig sütjük( mind a két oldala kapjon egy kis színt). Egy sütőtálba tesszük és bacon szeletekkel borítjuk, a baconokra vastag paradicsom karikákat helyezünk , majd a nagy mozzarella  golyókat félbe vágva a  tetejükre tesszük  és még ezek tetejére is fektetünk bacont. Megszórjuk újhagyma darabokkal, bazsalikommal és borssal, szűz olívával meglocsoljuk  morzsoljunk rá rozmaringot és nagyon forró sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Én 220 fokon kb.8 percet sütöttem.


A burgonyákat megfőzzük, majd a vajjal sóval és borssal összetörjük. A tejszínnel habosra keverjük és aprított snidlinggel és petrezselyemmel gazdagítjuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat