2012. június 19.

JÉGHIDEG ÉTCSOKOLÁDÉS MEGGYLEVES EGYSZERŰEN


Ez aztán mennyei!!!
Itt a rengeteg meggy. Egész nap csak magoztam őket és közben járt az agyam, hogy miket készítsek majd belőle. A pulton hevert a tegnap vásárolt étcsoki, ránéztem és már tettem is oda a fazekat. Ritkán esek hasra a főztömtől, de ma sikerült. Egyszerű, gyors és tökéletes az íze. Nem is értem, hogy miért nem készítettem még eddig.

Hozzávalók

1 kg meggy
3 dl tejszín
1 csapott ek. keményítő
15 dkg étcsokoládé ( jó minőségű)
8 ek nyírfacukor (v. cukor)
1 kk vaníliakivonat
6 szegfűszeg
2 kk fahéj
1 csipet chilli
1 l víz
csokoládé forgács a tálaláshoz

Elkészítés

A meggyet  tegyük a lábasba 1 liter vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. 5 perc forralás után vegyük le a tűzről és a meggy felét szedjük ki. A maradék meggyet pedig turmixoljuk össze, és apránként adjuk hozzá a tejszínt, amit kikevertünk a keményítővel. Tegyük vissza a lébe a meggyet és 1-2 percet forraljuk össze megint, majd zárjuk el a tüzet. Várni kell, hogy a leves olyan 50 fokra lehűljön, ekkor a felkockázott étcsokit hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Hűtőbe tesszük legalább 1 órát állni hagyjuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...